Hakkında

Programın amacı, modern devletin bölgesel ve küresel çatışmalarla dolu tarihi ve fikri gelişim bağlamını ortaya koymak; liberal demokratik ulus-devletin üstün bir modern devlet biçimine gelişinin nedenlerini incelemek ve devletler arası ilişkilerin küreselleşmeyi harekete geçiren yapılar ve güçler karşısında, nasıl ve neden değiştiklerini siyasal, ekonomik ve kültürel boyutlarıyla analiz etmektir.

Bölüm mezunlarına yönelik iş/staj imkânları

Mezun olacak öğrencilerimizin sağlam temellere uygun bir ulusallık ve çağdaşlık bilincine sahip, engin genel kültür birikimiyle donanmış ve uluslararası ilişkilerin çok yönlü alanlarında uzmanlık bilgisine sahip elemanlar olarak yetiştirilmesi nihai amaç olarak benimsenmiştir. Mezunlarımız, sadece Dışişleri Bakanlığında değil, aynı zamanda diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışma olanağına sahip olacaklardır.

Bu amaca yönelik olarak disiplinin ana gövdesini oluşturan Uluslararası Politika, Uluslararası Örgütler, ve Uluslararası Hukuk derslerinin yanında Siyaset Bilimi, Siyasi Düşünceler Tarihi, Çağdaş Devlet Sistemleri, Anayasa Hukuku gibi dersler de verilmektedir.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı sıfatını alan mezunlarımız çok geniş bir yelpazede iş bulma imkanına sahiptirler. Başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere diğer kamu ve özel sektörün ilgili alanlarında iş bulabilmektedirler.